Eksistentiel Terapi

Hvad er Eksistentiel Terapi?Eksistentiel terapi forsøger at give svar på spørgsmål, som hvorfor er jeg her og hvad er vigtigst i mit liv. Kontakt MinPsykolog og hør nærmere.

Eksistentiel terapi har forbindelse til de eksistentialistiske filosoffer og til filosofien i det hele taget. Mange har på et eller andet tidspunkt i deres liv tænkt over spørgmål som disse: Hvorfor er jeg her i det hele taget ? Hvad er meningen med mit liv? Hvem er jeg? Hvad er relationen mellem livet og døden?. Det er spørgmål af denne art eksistentiel terapi kredser om – det betyder ikke at jeg som psykolog har svaret på disse spørgsmål, men det betyder at man åbent taler om meningen med livet og døden og ens egen eksistens i sessioner, hvor denne vinkel er på banen. I kombination med positiv psykologi kan denne vinkel være med til at sætte fokus på hvad der er vigtigt for dig i dit liv.

Hvad betyder Eksistentiel Terapi for psykologens tilgang?

Når den eksistentielle vinkel er i brug vil jeg f.eks stiller spørgsmål som disse: Hvad du vil gerne du gerne huskes for? Hvad er det vigtigste i din hverdag? Hvad vil du gerne opnå i dit liv? og mange, mange andre der vil vokse frem af den eksistentialistiske samtale.